fbpx

 

 Szabályok:

18 év alatti személy csak felnőtt felügyelete mellett vehet részt az instant túrán.

Az instant túrák akkor teljesíthetők, amennyiben, útvonalán nincs valamilyen aktuális erdőlátogatási és egyéb korlátozás. Erről igyekszünk tájékoztatást adni itt a weboldalon és a Facebook oldalunkon.

Az instant túrák teljesíthetők túrázva, futva. Ha meghatározott szintidőn belül a futás nem sikerül, automatikusan túrázó minősítést kapsz.

Az útvonalakon ellátás nincs az indulók saját maguk gondoskodnak róla. A vízvételi lehetőségekről a letölthető itinerekben tájékozódhatsz.

A túra teljesítésének feltétele a www.hikeroad.com weboldalán történő regisztráció, továbbá a teljesítést GPS-szel és mobilinternet eléréssel rendelkező okostelefonnal lehet igazolni. Ha valahol nem működik az interneted, akkor sincs gond, a rendszer offline módban is rögzíti az ellenőrző ponton indított igazolást. Amikor újra online lesz a telefonod, automatikusan beküldi a szervernek az adatot.

A sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont érintése szükséges. Az időmérés a rajtpont igazolásával indul, és a célpont teljesítésével zárul.

Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt, a nevezéssel az induló elismeri, hogy megfelelő fizikai erőnléttel, felkészültséggel rendelkezik. Minden nevező elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők esetleges bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők. Az instant körökön résztvevőkről fénykép- és videófelvétel készülhet, melyeket a szervezők szabadon használhatnak fel honlapjukon és közösségi oldalaikon.